• Bilgisayarlı Tomografi(B.T.) ve Manyetik Rezonans(M.R.G.)

    Hastanemiz Tomografi ve Manyetik Rezonans (MR) Ünitesinde Son Sistem Cihazlarımızla hizmet verilmektedir. Oku...
  • Obezite nedir ?

    Obezite ile ilgili bilmemiz gerekenler... Oku...
  • Diyaliz Ünitesi

    Hastanemiz Diyaliz Ünitesinde Son Sistem Cihazlarımızla Hizmet Verilmektedir... Oku...
  • Merkezi Hekim Randevu Sistemi

    MHRS Randevu Al.. Oku...
  • Tuza Dikkat Haftası

    Sağlığınız İçin Daha Az Tuz Tüketin! Oku...
  • E-Nabız Nedir?

    Kişisel Sağlık Sistemi Hakkında Merak Ettikleriniz İçin Tıklayınız... Oku...
  • TEŞHİSLE İLİŞKİLİ GRUPLAR

    TİG (DRG) NEDİR ? Oku...
  • ORGAN BAĞIŞI

    Bağışlanan her organ, Filizlenen bir hayattır... Oku...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

 

 

 


                                        

Op.Dr. Ahmet DEMİRCAN

Sağlık Bakanı

 

 

 Dr. Hasan AYDINLIK

TKHK Kurum Başkanı

 

Hizmetlerimiz

Güvenlik personelimiz sizler için 24 saat hizmet vermektedir.. Güvenliğiniz açısından hastanemiz kameralı sistemle sürekli olarak izlem altındadır. İhtiyaç duyduğunuzda size en yakın güvenlik personelimize ulaşabilirsiniz.

----------------------------------------------

 

Hastanemizde verilen hizmetler ve Hasta hizmetleri ve Sağlık Otelciliği ile ilgili her türlü bilgi ve yönlendirme için, danışmamız size yardımcı olacaktır. Görevlilere dahili 114 ve 116 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz.

----------------------------------------------

 

Hastanemizde hasta iletişim birimimiz sizlere hizmet vermektedir. Hasta hakları ile ilgili destek almak için, hasta iletişim birimimize başvurabilir ya da 814 88 80 numaralı telefondan 132 ‘yi tuşlayabilirsiniz. Ayrıca Şikâyet ya da önerilerinizi şikâyet ve öneri kutularına atabilirsiniz .

----------------------------------------------

 

Danışma, Karşılama ve Yönlendirme Hizmetinde çalışan personellerimiz sizlerin poliklinik, yatış ve diğer hizmetlerimize ulaşmanız noktasında gerektiğinde refakat ederek hizmet vermektedir.
 

   

  

 

        TUZA DİKKAT HAFTASI (16-22 MART)

       Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını korumak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram (bir çay kaşığı) olmasını önermektedir. Bu miktar, yemeklere tuz eklenmeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerle de sağlanabilmektedir.Sadece yetişkinler için değil, 2-15 yaş grubu çocuklarda da kan basıncının kontrolü için günlük tuz tüketiminin azaltılmasını önermektedir. Aşırı tuz tüketimi sonucunda çocuklarda oluşan hipertansiyon; yetişkinlikte hipertansiyona yatkın olmaya, kalp damar hastalıklarının erken gelişimine ve erken ölümler için risk oluşumuna neden olur.

     Çocukluk döneminde tuz miktarı sınırlanması ile beraber tüketilen tuzun iyotlu olmasına dikkat edilmelidir. İyot; anne karnından başlayarak bebeklik ve çocuklukta beyin gelişimi ve en yüksek mental fonksiyonlar için gerekli bir elementtir.

     Araştırmalar çocukluk ve adölesan çağındaki beslenme alışkanlıklarının daha sonraki yaşamlarındaki beslenme şeklinin etkilediğini göstermiştir. Besin tercihleri, beslenme alışkanlıkları ve kararları çocukluk döneminde başlar ve yaşam boyu devam eder. Tuz ve tuzlu besinlerin sevilmesi tercih haline gelmesi öğrenilen bir durumdur. Çocuklarda tuz tadının gelişmemesi yaşamsal öneme sahiptir.

     Bu nedenlerle halk sağlığının korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesinde çok sektörlü bir yaklaşım ile toplumumuzda tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı (2011-2015)” oluşturulmuştur. Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de yürütülmektedir. Her yıl belirlenen farklı bir tarihte gerçekleştirilen “Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri bu yıl 16-22 Mart 2015 tarihleri arasında olacaktır.

Aşırı tuz tüketimini azaltmak için pratik öneriler:

  • *Taze ve tuz eklenmemiş besinleri tercih edin.
  • *Yemeklerin tadına bakmadan tuz eklemeyin.
  • *Tuz içeriği yüksek olan salamura besinleri (zeytin, peynir, turşu gibi) ve konserve besinleri daha az tüketin.
  • *Daha fazla taze sebze ve meyve tüketin.
  • *Satın aldığınız hazır besinlerin etiketlerini mutlaka okuyun ve daha az tuzlu olanları tercih edin.
  • *Yemeğinizin lezzetini arttırmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dereotu, rezene, fesleğen, limon gibi besinler ile baharatları kullanın
  • *Ev dışında yemek yiyorsanız az tuzlu besinleri tercih edin.
  • *Maden suları kaynağına göre farklı miktarda sodyum içerir, sodyum içeriğini etiketinden kontrol edin.
  • *Az ama iyotlu tuz kullanın.
  • *Sofrada tuzluk kullanmamakla tuz alımı % 15 azaldığından, sofranızda tuzluk bulundurmamayı tercih ediniz.
  • *Yemeklerinizin Daha Az Tuzlu Olmasını İstemekten Çekinmeyin.

 

   

Uzm. Dr. Memnune ÇAMSARI

Mersin ili Kamu Hastaneleri Birliği

Genel Sekreteri

         

        Op.Dr.Hasan ÖZKAN

         Hastane Yöneticisi

 

labs-over

mhrs1-over

 

 

  

   

Çevrimiçi

97 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

98928
BugünBugün50
DünDün150
Bu HaftaBu Hafta50
Bu AyBu Ay4143
ToplamToplam98928